Spel för personer med tidsbrist

Gillar man spel men har svårt att hitta tid för dem behöver man inte helt och hållet ge upp på spel. Det gäller helt enkelt att hitta spel som inte tar lång tid att spela och som går att lägga ned eller pausa med ganska lite framförhållning. Här tipsar vi om ett antal spel som kanske kan passa.

Rocket League

För den som ännu inte testat på detta spel är Rocket League en kombination av fotboll och bilar. Upp till fyra spelare kan spela tillsammans i ett av två lag som helt enkelt tävlar om att med sin bil knocka in bollen i motståndarens mål. En match är i regel fem minuter lång, med övertid om det är lika efter det. Spelet är fartfyllt och adrenalinpumpande.

Abzû

Abzû är ett spel om dykning är en härligt avslappnande spelupplevelse från skaparen bakom spelen Flow och Flower. Detta är ett perfekt spel för när man bara vill svepas med i strömmen och bara vara. Det är dock ett spel med en början och ett slut, men det kan plockas upp och läggas ned när än man helst vill.

Frozen Synapse

Frozen Synapse är ett spel som sammanväver pussel och action på ett slående sätt. Det går att spela både själv och mot andra spelare och fungerar utmärkt på båda vis. Detta är ett spel man kan spela fem minuter på en dag och fortfarande känna som att man åstadkommit något betydelsefullt.

Spelautomater

Inte ett spel utan en kategori av spel denna gång. Detta är för den enkla anledningen att alla spel i denna kategori fungerar på mer eller mindre exakt samma sätt och tar egentligen bara sekunder att spela. Spelautomater finns det en enorm uppsjö av idag och det kommer ut nya med jämna mellanrum. Även om man skulle prova på en ny varje dag kommer det inte att ta slut i första taget.