PC-spel från förr

Alla kommer vi nog ihåg känslan av att vara liten och spela vårt första spel. Kanske var det Super Mario, Zelda eller något annat av de gamla klassikerna som öppnade dina ögon till spelens värld. Oavsett vilket spel det var så kan vi nog alla hålla med om att datorspelen har spelat en stor roll i vår historia och kultur. På den här sajten kan du hitta lite smått och gott om spel i allmänhet, både gamla klassiker från förr men även nyare spel som man till exempel kan spela online.

tangent_232599706

Datorspel, för den som inte vet, är en slags interaktiv underhållning där du styr vad som händer och sker. Dessa spel kan spelas på en persondator eller en specifik konsol som är tillverkad för att spela spel på. Spel ökade avsevärt i popularitet under 80-talet men man kan spåra ett av de första spelen ända tillbaka till 1950-talet. Tekniken på den tiden var väldigt begränsad och saker som grafik existerade inte. Trots detta så lyckades William Higinbothams skapa spelet Pong, vilket är ett av de första datorspelen i världen.

Många av de gamla kulturella klassikerna kommer från 80 och 90-talet. Spel som Pacman, Tetris och Asteriods banade vägen för dagens moderna spel. Att spela spel har länge ansetts vara en ganska annorlunda hobby som endast de mest teknik intresserade personerna kunde avnjuta. Men på senare tid så har spel blivit mer och mer accepterat i samhället och har på ett sätt blivit en etablerad nöjesform som vem som helst kan uppskatta. Med åren så har också tekniken och grafiken blivit allt mer avancerad och i dagens spel så är det nästan svårt att se skillnad på en stillbild i spelet och på en bild i verkligenheten tagen med en kamera.

Men även om vi avgudar dagens moderna spel med realistisk grafik och online multiplayer, och även om vi inte lägger ned så mycket tanke eller tid på de äldre spelen så kommer vi aldrig att glömma bort spelen som vi spelade när vi växte upp.