Klassiska PC-spel

Det var under 90-talet som datorer började att bli allt vanligare i hemmen och datorspelen hade nått en helt ny nivå. Det finns så många olika bra spel från den tiden vilket gör det lite svårt att välja men I texten nedan kan du ändå hitta några av de mest klassiska pc-spelen som alla borde ha testat åtminstone en gång i sitt liv.

computer_101332603

Worms

När man tänker tillbaka på gamla ikoniska datorspel så är Worms ett av de första spelen man kommer att tänka på. Du styr ett lag av maskar som använder olika vapen för att utrota det andra laget. Detta extremt roliga strategi spel är starkt rekommenderat.

Secret of Monkey Island

Secret of Monkey Island av Lucas Games är också en sån där klassiker som man helt enkelt inte får missa. Det är ett “point and click” äventyrs spel med underbar humor och ett fantastiskt soundtrack. Du styr Guybrush Threepwood som mer än allt annat vill bli en äkta pirat, och för att bli det måste han lösa kluriga pussel, rädda vackra damer och överlista spök-piraten Le Chuck.

Doom

Ett spel som är viktigt att nämna är nämligen shooter spelet Doom, som är föregångaren till alla dagens FPS (First Person Shooter) spel. Detta influensrika spel anses vara ett av de viktigaste spelen i datorspels historien.